Verson keittiötä kehittämässä - Jukka Kyllönen

Jukka Kyllönen on tullut monille tutuksi Ravintola Pöllöwaarin keittiömestarin ja keulahahmona. Viime kesänä hän siirtyi vastaamaan Verson kasvavaan ja kehittyvään keittiöön. Uudet kokous- ja juhlatilat ovat tuoneet mukanaan lukuisia istuvia illallisia ja kokouslounaita - kuinka tämä eroaa entisestä, hyvin vahvasti a lá carteen painottuneesta työskentelystä? 

Kysyimme muutamia kysymyksiä nykyisiin työtehtäviinsä viime kesänä siirtyneeltä Jukalta:

 

Kuka olet, mitä olet tehnyt ja mihin olet menossa?

Jukka Kyllönen, Keittiöpäällikkö, 50 v. Työskennellyt Yöpuu Yhtiö Oy:ssä ja Hotelli Yöpuussa vuodesta 2001 alkaen. Sitä ennen keittiömestarina erityyppisissä ravintoloissa ja Hotelleissa jo yhdeksänkymmentäluvun alkupuolelta asti. Toivon jatkavani haasteellisissa ja kehittävissä tehtävissä ravintola-alalla jatkossakin. Niihin valmistautumista olen pyrkinyt tekemään koko urani ajan, muun muasssa päivittämällä aiemman esimiestutkintoni Ammattikorkeakoulututkinnoksi viime vuosina. 

jukka kyllönen

Oma ruoanlaittotyylisi?

Ravintola-ala on hektinen ja nopeatempoinen, jossa tyylit vaihtelevat usein trendien myötä. Ihan helposti en ole aina ensimmäisenä lähtenyt kaikkiin ”kotkotuksiin” mukaan, vaan olen luottanut ruoan maukkauteen ja maistuvuuteen perustuvaan tyyliin, jonka pohjat löytyvät kuitenkin klassisesta Ranskalaisesta keittiöstä.

Tietenkin tyylini on nykyaikaistunut koko ajan, mutta asiakkaat ovat siitä käsittääkseni tykänneet joka on näkynyt tasaisena asiakasvirtana Pöllöwaarissa ja nyttemmin kasvavina määrinä Hotelli Versossa.

Verson palveluiden laajentuessa on ruokapuolikin kehittynyt mukana, mutta miten?

Verson ruokatarjonta on monipuolistunut todella paljon kokous- ja juhlatilojen avauduttua lokakuussa. Kerkässä järjestetään hyvin monenlaisia ja erityyppisiä tilaisuuksia, joissa asiakkaan tarpeet ovat aina etusijalla. Tätä helpottaa toki myös se, että Kerkkä taipuu erittäin hyvin erilaisiin tilaisuuksiin.

Kokousasiakkaiden tarjoiluissa lähdimme kehittämään erityyppistä konseptia kokouslounaaseen, jossa panostetaan ruoassa itsevalmistamiseen ja keveyteen, tarjoten raikkaan salaattipöydän lisäksi lämpimänä ruokana päivän ruokaisaa keittoa. Palaute asiakkailta on ollut miltei sataprosenttisesti positiivista, eikä raskaita pääruokien perään ole kyselty lounastamisen jälkeen.

Myös isompien iltatilausten tarjoilut perustuvat itsevalmistamiseen ja ruoan maistuvuuteen, olipahan kyseessä buffettilaisuudet tai 4 ruokalajin istuva illallinen, joita on toteutettu jopa yli 150 hengen tilaisuuksiin.

Tärkeintä tilaisuuksissa on aina juuri asiakkaan näköinen ja makuinen, räätälöity kokonaisuus. 

Jukka Kyllönen - vaakakollaasi

Miltä Verson keittiön luotsaaminen on tuntunut?

Verson keittiön johtaminen ja kehittäminen, jossa olen ollut mukana alusta saakka, on ollut piristävää ja samalla haastavaa koska koko konsepti on luotu alusta lähtien itse ja olemme pyrkineet miettimään mitä asiakas oikeasti palveluiltamme odottaa.

Verson tarjoiluissa on ollut myös alusta lähtien hotelleissa ennenkokemattomia asioita, kuten täysin suomalainen aamiainen ja talon omat leipurit. Myös Kerkän tuotteiden ja tarjonnan kehittäminen on ollut osaltaan todella mielekästä. Koska Hotelli Verso toimii hyvin perinteikkäässä hotellikiinteistössä, tavoitteena on luoda sinne myös uusia perinteitä sekä klassikkotapahtumia, joista kaupungilla puhutaan ja joita odotetaan tapahtuvaksi.

Millaista Verson keittiössä työskentely on?

Verson keittiössä työskentely on hauskaa, sillä porukka ja työtehtävät ovat mukavia! Koska monia tilaisuuksia tehdään ensimmäisiä kertoja kokonaisuuksien kannalta ja toiminnot hakevat vielä malleja, vaaditaan keittiössä suhteellisen paljon suunnittelua ja miettimistä yhdessä tiimin kanssa etukäteen. Toiminta on näin ollen hyvin erilaista kuin työskentely hektisessä A´la Carte-keittiössä, millainen esimerkiksi Pöllöwaarin keittiö on.

Jukka Kyllönen - vaakakollaasi 2

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta ravintola-alalla työskentelyssä on, että saan tehdä töitä erilaisten ihmisten kanssa, toinen toisiltamme oppien ja kehittyen. Versoon on voitu rekrytoida pikkuhiljaa koko ajan lisää hyviä työntekijöitä tarjonnan lisääntyessä ja tällä hetkellä kasassa alkaa olla todella taitava ja innostunut keittiötiimi, joka takaa mahdollisimman laadukkaan toiminnan. Lisäksi voin luottaa henkilökuntaan täysin.

Onko työn ja vapaa-ajan vastapaino sinulla balanssissa?

Kyllä - nykyisin koen, että työn ohessa myös vapaa-aikaa on riittävästi, kunhan sen vain aina osaisi käyttää mielekkäästi sohvalla lojumisen sijaan. Elämme nykyisin vaimoni kanssa kahdestaan, lapsien jo lennettyä pesästä. Harrastamme yhdessä liikuntaa lenkkeillen ja kuntosalin ryhmäliikunnoissa jumpaten. Kesäisin minut voi myös tavata jokivarresta kalastamasta ja syksyisin viikonloput täyttyvät myös metsästysharrastuksen tiimoilta.

Mitkä ovat Yöpuu Yhtiössä työskentelyn etuja tai hyviä puolia?

Luottamus työnantajan puolelta on mielestäni aina ollut parhaita asioita Yöpuu Yhtiössä työskentelyssä. Vastuuta annetaan sopivasti kaikille työntekijöille ja oletetaan terveellä maalaisjärjellä, että he myös selviytyvät niistä ilman liiallista johtamista ja perään katsomista. Yöpuu Yhtiö Oy on myös jatkuvasti kehittyvä ja kasvava yritys, jossa on hienoa olla mukana osa kehittyvää tarinaa. 

jukka kyllönen

HOTELLI VERSON JOULULOUNAS

Virittäydy joulun odotukseen ja tule nauttimaan joululounaasta, juhlatila Kerkkään!

Lue lisää

ISÄNPÄIVÄAAMIAINEN HOTELLI VERSOSSA 10.11.2019

Hemmottele isää tai isoisää herkullisella suomalaisella aamiaisella Hotelli Versossa!

Lue lisää

VERSO BAARIN LAUANTAI

Verso Baarin DJ:t ja Esiintyjät

Lue lisää